Начин на приготвяне
Разгъваме си 4 бр. кори Златната царица. Корите са провоъгълни, доста дебели. Разрязваме ги през средата, така че да се получат 8 броя.
В купичка слагаме двете яйца и ги разбиваме с вилица много добре. Натрошаваме сиренето и го слагаме при яйцата. След това слагаме и олиото.
В киселото мляко прибавяме содата за хляб и разбъркваме с лъжичка. След като шупне содата, слагаме млякото в купичката. Объркваме добре кашата.
Всяка от осемте части, които нарязахме, мажем с кашата обилно по цялата повърхност. Подвиваме двата края навътре, за да не разтече кашата, и нагъваме няколко пъти внимателно. Трябва да се получат дълги банички.
Подреждаме ги в тава. Предварително тавата сме покрили с хартия за печене. Отгоре напръскваме с олио. Печем на 200°C до готовност.
Да ви е сладко!
Хапваме с мляко или компот. Стават 8 много вкусни дълги банички - меки и бухнали и с леко хрупкави краища, и жълти вътре заради домашните яйца.
Изпичат се бързо.