Торта Трите шоколада

Торта Трите шоколада3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Не един, не два, а цели три шоколада, защото заслужавате само най-доброто"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 600 мл
  • черен шоколад - 150 г
  • млечен шоколад - 150 г
  • бял шоколад - 150 г
  • желатин - 3 бр. (Испански)
  • течна сметана - 1.5 л
  • краве масло - 1 пакетче (125 г)
  • бисквити - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер смилате бисквитите на прах и ги смесвате с разтопеното маслото (1 пакетче), докато се образува каша на котлона. Изсипва се веднага в тортена форма и се притиска хубаво до оформяне на блат и се остава да стегне около 30 мин.

През това време накисвате едно пакетче желатин в малко студена вода или 200 г мляко, за да набъбне, като бъркате постоянно (да се разтвори добре). Разделяте млечно-сметановата течност на три части (по 500 мл).

Прехвърляте една част (500 г) в касерола и слагате на котлона да се загрее почти до точка на кипване. Дърпате от огъня и прибавяте начупения млечен шоколад и продължавате да бъркате с дървена лъжица непрекъснато, докато сте сигурни, че се е разтопил хубаво, и прибавяте и желатина, разбърквате, докато се разтвори всичко и се получи хубава, хомогенна, шоколадова смес (3 мин е достатъчно).

Веднага след това я изливате над бисквитите, които са се стегнали вече. Тук вече ще трябва да има пауза от 1 час горе-долу, за да се стегне първият блат. След като е стегнал напълно, приготвяме втория по същия начин, но с белия шоколад.

Изсипвате го внимателно върху първия крем и пак оставяте да се стегне (от 30-60 мин), така и след това приготвяте и крема с черния шоколад по същия начин.

Отгоре шоколадовата торта се украсява по желание, аз я оставам в натурален вид. Хубаво е да престои, като изстине и последният блат се оставя в хладилника поне няколко часа, ако е възможно и една вечер.

Да ви е сладко!

Торта Трите шоколада е страхотна.

P.S. Млечно-сметановата е общо 2.1 литра. За всеки един от блатовете се отделя по 500 мл и за желатина още 200. В този случай имаме 3 блата по 500 мл и 3 пъти желатин по 200 мл, т.е. общо 2.1 литра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petia_N
Petia_N
Напишете грамажа на маслото и желатина. " Испански" желатин не говори нищо. Сметаната каква да бъде? Трябва само да гадаем.
28.07.2019 16:25
8
Rumi Lazarova
Rumi Lazarova
А защо трябва да се сложи желатин. Не може ли биз ниго? Защото аз специално не го харесвам и не бих яла от тортата.
11.03.2019 22:04
2
Десислава Г.Димитрова
Десислава Г.Димитрова
Сметаната готварска или сладкарска е? Течна сметана?!
13.01.2019 21:59
1
Покажи всички подкоментари
Liudmil Stanchev
Liudmil Stanchev
Аз я правя от доста отдавна и ползвам едни пакетчета на прах . Испански разбира се . Ще видя как се казваха и ще напиша .
13.01.2019 20:19
1
Покажи всички подкоментари
Grozdanka Cvetanova
Grozdanka Cvetanova
Здравейте! В Испания желатина е на листчета, не като в България на прах и да съгласна съм с госпожата която каза, че има разлика
07.01.2019 13:22
3
Покажи всички подкоментари
Яница Николова
Яница Николова
Чудесна!
01.07.2018 17:29
2
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте! Много обичам тази торта, вашата изглежда чудесно! Мисля, че трябва обаче да напишете грамажа поне на желатина, защото това "испански" на никой нищо не говори и трудно някой би се наел да си я приготви, защото ще си помисли какъв ли ще да е този специален испански желатин :) а той е като българския :)
Също така бих дала съвет за пласта с черен шоколад да се сложи малко повече от него (шоколада) и да е поне 70 % какао, за да се отличава от пласта с млечния, тоет да си стане по- тъмен, иначе няма разлика между двата и тортата става два шоколада, не три. Просто съветче. С най- добри чувства- Дани :)
01.07.2018 14:46
19
1
3
Покажи всички подкоментари