Напишете грамажа на маслото и желатина. " Испански" желатин не говори нищо. Сметаната каква да бъде? Трябва само да гадаем.
28.07.2019 16:25
8
Rumi Lazarova
А защо трябва да се сложи желатин. Не може ли биз ниго? Защото аз специално не го харесвам и не бих яла от тортата.
11.03.2019 22:04
2
Десислава Г.Димитрова
Сметаната готварска или сладкарска е? Течна сметана?!
13.01.2019 21:59
1
Milena Doncheva Todorova
Аз лично използвам течна, сладкарска сметана. И с готварска ще стане. Разликата е в процента мазнини.
18.01.2019 22:45
Liudmil Stanchev
Аз я правя от доста отдавна и ползвам едни пакетчета на прах . Испански разбира се . Ще видя как се казваха и ще напиша .
13.01.2019 20:19
1
Yordanka Kovacheva
Вие говорите за Куахада предполагам. Тя няма нищо общо с желатин, стяга веднага.
07.06.2023 20:56
Grozdanka Cvetanova
Здравейте! В Испания желатина е на листчета, не като в България на прах и да съгласна съм с госпожата която каза, че има разлика
07.01.2019 13:22
3
Yordanka Kovacheva
Милена, да, с Куахада става чудесно и вкусът е леко различен. Аз лично обаче в България не съм виждала този продукт..
19.01.2019 00:00
3
Milena Doncheva Todorova
В Испания има желатин на прах, на ленти, животински, растителен...(и не само в Испания, разбира се). За тази торта, в испанските рецепти, се използва не желатин, а млечен прах, на базата на желатина, който се казва Куахада (Cuajada). Аз винаги съм я правила с този продукт.
18.01.2019 22:56
3
1
Yordanka Kovacheva
Напротив. В Испания желатин има всякакви видове. А дори и листчета не са еднакви, взависимост от марката. Има по- малки има и двойно по- големи.. Така че каквото и да си говорим- трябва грамаж.
07.01.2019 13:32
1
1
Яница Николова
Чудесна!
01.07.2018 17:29
2
Yordanka Kovacheva
Здравейте! Много обичам тази торта, вашата изглежда чудесно! Мисля, че трябва обаче да напишете грамажа поне на желатина, защото това "испански" на никой нищо не говори и трудно някой би се наел да си я приготви, защото ще си помисли какъв ли ще да е този специален испански желатин :) а той е като българския :)
Също така бих дала съвет за пласта с черен шоколад да се сложи малко повече от него (шоколада) и да е поне 70 % какао, за да се отличава от пласта с млечния, тоет да си стане по- тъмен, иначе няма разлика между двата и тортата става два шоколада, не три. Просто съветче. С най- добри чувства- Дани :)
01.07.2018 14:46
19
1
3
Геновева
Здравейте, понеже се каня скоро да направя такава торта бихте ли ми препоръчали коя марка шоколади да използвам, бих искала да се открояват затова ще приема съвети от Вас! Благодаря Ви!
06.01.2019 21:19
1
Yordanka Kovacheva
Здравей, Поли. Да, много зависи от самия черен шоколад, така е. Наскоро и ние със сестра ми правихме тортата и се оказа, че пласта с черен шоколад стана същия цвят като другия и се наложи да добавим какао на прах (100% чисто какао) и да ти кажа- получи се! Така че ако някой път ти се наложи може и това да опиташ :)
Относно желатина, аз не знаех, че има разлика от испански до български, май най- добре е всеки да си прочете на пакетчето желатин, което използва за какво количество смес отговаря и да следва указанията на производителя. Поздрав!
Дани
01.07.2018 22:54
2
1
Поли Потребител#216112
Здравей,Дани!Вземам си забележка и скоро ще добавя грамажа на желатина.Тази рецепта ми е от приятелка,със бг желатин имаше голяма разлика,тя ми ги препоръча и като ходих до Испания се запасих :)От нея знам,че нито повече нито по-малко от шоколада и спазвам препоръките и.Няколко пъти съм взимала черен шоколад и е бил много по-тъмен,явно си е от марките шоколад,които се предлагат на пазара.Поздрави,Поли! :)
Също така бих дала съвет за пласта с черен шоколад да се сложи малко повече от него (шоколада) и да е поне 70 % какао, за да се отличава от пласта с млечния, тоет да си стане по- тъмен, иначе няма разлика между двата и тортата става два шоколада, не три. Просто съветче. С най- добри чувства- Дани :)
Относно желатина, аз не знаех, че има разлика от испански до български, май най- добре е всеки да си прочете на пакетчето желатин, което използва за какво количество смес отговаря и да следва указанията на производителя. Поздрав!
Дани