Пълнени Тиквички с Пилешко и Моцарела

01/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8414923169
"За пълнените тиквички като произведение на изкуството можем да изнесем цяла лекция или просто може да си запишете рецептата "
Приготвяне17 мин.
Готвене40 мин.
Общо57 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо761
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичката и без да я белите, нарежете напречно на еднакви кръгли парчета с височина/дебелина около 4-4.5 см.

Посолете и намажете със зехтин всяка страна на парчетата и поставете в намаслена или покрита с хартия за печене тавичка. Печете на 200 градуса 15 минути и обърнете за още толкова и от другата страна. Наглеждайте си ги за всеки случай. Готови са, когато станат златисти.

Извадете ги и оставете леко да поизстинат, като през това време си подготвите плънката.

Нарежете на фини ивички пилешкото филе, овкусете го с къри, черен пипер и малко сол и го сгответе в загряти две-три лъжички зехтин на силен огън.

Щом месцето побелее, веднага го отстранете от огъня и поръсете със лютия пипер на люспи и магданоза.

От полуизстиналите тиквички извадете сърцевината оставяйки 4 мм от краищата. Сърцевината е мека и излиза много лесно, сложете я при пилето и само смачкайте, тя ще се слее с месото.

Разбъркайте добре и напълнете тиквичките с плънката. Поръсете с настъргана моцарела и върнете във фурната да се запече за още кратко до разтапяне на моцарелата.

Поднесете топли.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар