Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Пълнени Тиквички с Пилешко и Моцарела

Пълнени Тиквички с Пилешко и Моцарела

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пълнени Тиквички с Пилешко и Моцарела9 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
17 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
57 мин.
Порции
2
"За пълнените тиквички като произведение на изкуството можем да изнесем цяла лекция или просто може да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. голяма
  • пилешко филе - 1 бр. цяло
  • моцарела - около 100 г зряла
  • зехтин - 5 с.л.
  • къри - 2 щипки
  • черен пипер - на вкус
  • лют пипер - червен, на люспи
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 с.л. накълцан + за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичката и без да я белите, нарежете напречно на еднакви кръгли парчета с височина/дебелина около 4-4.5 см.

Посолете и намажете със зехтин всяка страна на парчетата и поставете в намаслена или покрита с хартия за печене тавичка. Печете на 200 градуса 15 минути и обърнете за още толкова и от другата страна. Наглеждайте си ги за всеки случай. Готови са, когато станат златисти.

Извадете ги и оставете леко да поизстинат, като през това време си подготвите плънката.

Нарежете на фини ивички пилешкото филе, овкусете го с къри, черен пипер и малко сол и го сгответе в загряти две-три лъжички зехтин на силен огън.

Щом месцето побелее, веднага го отстранете от огъня и поръсете със лютия пипер на люспи и магданоза.

От полуизстиналите тиквички извадете сърцевината оставяйки 4 мм от краищата. Сърцевината е мека и излиза много лесно, сложете я при пилето и само смачкайте, тя ще се слее с месото.

Разбъркайте добре и напълнете тиквичките с плънката. Поръсете с настъргана моцарела и върнете във фурната да се запече за още кратко до разтапяне на моцарелата.

Поднесете топли.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: