Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Вкусен желиран десерт с праскови

Вкусен желиран десерт с праскови

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Вкусен желиран десерт с праскови
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16
"Обещаваме награда на онзи, който открие как да изядем целия желиран десерт от праскови без да напълнеем"

Необходими Продукти

  • чаени бисквити - 16 бр.
  • за крема
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 3 с.л. равни
  • масло - 50 г
  • ванилия - 2 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • желатин - 2 бр.
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • праскови - 2 бр. (може и други плодове)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на пяна с 3 с.л. от захарта.

Разбийте жълтъците, добавете 100 мл от студеното прясното мляко и разбъркайте, прибавете брашното и разбъркайте до еднородна смес.

Останалото мляко налейте в метален съд, прибавете останалата захар и ванилиите, поставете на слаб огън да заври.

След като заври, добавете жълтъчната смес и бъркайте до сгъстяване на крема. Прибавете маслото и завийте крема със стреч фолио, за да се охлади и да не хване коричка.

След като кремът се охлади, добавяйте към разбитите белтъци на части заедно със заквасената сметана, разбъркайте до еднородна смес. Към готовия крем добавете предварително нарязаните на кубчета праскови и разтворените желатини на водна баня, разбъркайте добре, оставете за няколко минути така да се посгъсти.

В тавичка наредете един ред бисквити и изсипете крема, поставете я в хладилник, за да стегне.

Разбийте течната сметана и разпределете равномерно върху желирания сладкиш, гарнирайте с резени праскови (по желание).

Вкусният желиран десерт с праскови е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: