Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на пяна с 3 с.л. от захарта.
Разбийте жълтъците, добавете 100 мл от студеното прясното мляко и разбъркайте, прибавете брашното и разбъркайте до еднородна смес.
Останалото мляко налейте в метален съд, прибавете останалата захар и ванилиите, поставете на слаб огън да заври.
След като заври, добавете жълтъчната смес и бъркайте до сгъстяване на крема. Прибавете маслото и завийте крема със стреч фолио, за да се охлади и да не хване коричка.
След като кремът се охлади, добавяйте към разбитите белтъци на части заедно със заквасената сметана, разбъркайте до еднородна смес. Към готовия крем добавете предварително нарязаните на кубчета праскови и разтворените желатини на водна баня, разбъркайте добре, оставете за няколко минути така да се посгъсти.
В тавичка наредете един ред бисквити и изсипете крема, поставете я в хладилник, за да стегне.
Разбийте течната сметана и разпределете равномерно върху желирания сладкиш, гарнирайте с резени праскови (по желание).
Вкусният желиран десерт с праскови е готов.