Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с маскарпоне, шоколад и прясно мляко

Бисквитена торта с маскарпоне, шоколад и прясно мляко

ПламенПламен
Новак
35249
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Пухкав крем, нежни бисквити и шоколад ! Разкошно кулинарно удоволствие за ценителите на леките и приятни десерти е тази Бисквитена торта с маскрапоне и шоколад!"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 1 кутия сирене
  • бисквити - 1 пакет и половина обикновени
  • бисквити - 1 пакет какаови
  • сметана - 200 грама сладкарска
  • ванилия - 1
  • пудра захар - 3 с.л.
  • шоколад - 200 грама течен
  • прясно мляко - 200 грама за топене на бисквитите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер маскарпонето със сметаната, захарта и ванилията. Разтопяване течния шоколад на водна баня. В блендер натрошаваме кафявите бисквити на трохи.

Във форма за торта започваме да редим един ред обикновени бисквити, като потапяме за кратко всяка бисквитка в прясно мляко, отгоре слагаме един ред с 1/3 от крема с маскарпоне, върху крема слагаме от кафявите бисквити на прах и заливаме с три лъжици от разтопения шоколад.

Вторият ред на бисквитената торта се повтаря по същия начин, третия слагаме крема маскарпоне, кафявите бисквити и преди да сложим от течния шоколад поръсваме с филирани бадеми за красота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
521
416
36
26
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Надя
Надя
Мисля да я направя и шоколадът да е Нутелаааааа
08.03.2014 13:56
8
4
Poli
Poli
Искам да я направя ама се чудя защо течния шоколад на водна баня нали е течен?
01.02.2014 15:43
1
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Би трябвало да е 500 гр.
07.11.2013 12:29
6
Дори
Дори
1 кутия маскарпоне колко грама е тази кутия ?
07.11.2013 09:33
1
Покажи всички подкоментари
Севдалина
Севдалина
здравейте,
може ли да напишете /течната сметана се разбива с маскарпонето/
1.течна или първо се разбива и така да се сложи при маскарпонето


Мерси
21.06.2013 22:13
1
меги
меги
Тази торта е невероятна,правя я за трети път,дори вчера я правих за една колежка.Задължителното е да престои една нощ в хладилника,ако устоите.Аз я знам под името Василия.
10.06.2013 21:42
3
2
Пламен
Пламен
Радвам се!
30.03.2013 21:03
1
Tatqna
Tatqna
Превърна се в една от любимите ни торти
18.03.2013 16:13
1
Георги Раковски
Георги Раковски
опитах я,но с крема сирене
17.03.2013 14:46
2