Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Солена баница с месо и картофки

Солена баница с месо и картофки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Солена баница с месо и картофки2 / 2
22/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
"Задължително сервирайте тази солена баница с кисело мляко. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - плешката 1 кг.
  • кори - 1 пакет
  • риган - 1 ч.л.
  • масло - 6 с.л.
  • лук - 5 глави
  • картофи - 5 бр
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ситно или се мели на кайма.

В 2 с. л. масло се запържва лукът нарязан на полумесец, прибавя се месото и се пържи, докато остане на мазнина. Прибавят се картофите, предварително сварени, нарязани на ситни кубчета. Подправя се със сол, черен пипер и риган.

Корите се мажат с масло с помощта на четка и се слепват по три. Върху всяка тройна кора се слага от плънката и се завива на руло. Рулата се слагат в намаслена правоъгълна тава, намазват се с яйце и се пекат на 180 градуса, докато почервенеят.

Баницата се сервира гореща с изцедено кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: