Ветрило от свински врат

05/07/2018
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач140631001
Приготвяне20 мин.
Готвене170 мин.
Общо190 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 027
  • Преглеждания за месеца417
  • Преглеждания за седмицата143
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете цяло парче свински врат около 1. 5 кг.

Нарежете го на тънки пържоли (около 1 см) като не стигате до края. Аз нарязах на 12 парчета.

В купа смесете всички продукти за мариноване на месото. Разбъркайте и с получената смес намажете обилно месото.

Покрийте го с фолио за свежо съхранение и го поставете в хладилника за 12 часа. Месото може да престои и повече.

Нарежете всички зеленчуци и топеното сирене на шайби.

Пригответе си правоъгълна тава и я застелете с алуминиево фолио като оставите достатъчно, за да може после да покриете цялото ветрило.

Поставете маринованото вече месо в тавата и започнете да редите от зеленчуците и топеното сирене между всяки отрязък.

Когато приключите, завийте месото с фолиото и съединете краищата му.

Поставете в загряна фурна и печете на 250 градуса 1 час. След това намалете на 200 градуса и печете още час и половина.

Махнете фолиото и полейте месото с образувалия се сос. Запечете за още 10-15 минути до образуване на препечена коричка.

Добър Апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар