Ветрило от свински врат

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
349
3k
2k
1k
4
05/07/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене170 мин.
Общо190 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 061
  • Преглеждания за месеца300
  • Преглеждания за седмицата48
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печено Свинско

Начин на приготвяне

Вземете цяло парче свински врат около 1. 5 кг.

Нарежете го на тънки пържоли (около 1 см) като не стигате до края. Аз нарязах на 12 парчета.

В купа смесете всички продукти за мариноване на месото. Разбъркайте и с получената смес намажете обилно месото.

Покрийте го с фолио за свежо съхранение и го поставете в хладилника за 12 часа. Месото може да престои и повече.

Нарежете всички зеленчуци и топеното сирене на шайби.

Пригответе си правоъгълна тава и я застелете с алуминиево фолио като оставите достатъчно, за да може после да покриете цялото ветрило.

Поставете маринованото вече месо в тавата и започнете да редите от зеленчуците и топеното сирене между всяки отрязък.

Когато приключите, завийте месото с фолиото и съединете краищата му.

Поставете в загряна фурна и печете на 250 градуса 1 час. След това намалете на 200 градуса и печете още час и половина.

Махнете фолиото и полейте месото с образувалия се сос. Запечете за още 10-15 минути до образуване на препечена коричка.

Добър Апетит!

Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Квадратна алуминиева тава с незалепващо покритие 37 см
47.99 лв.
Виж ››

Само си представете как влизате в кухнята и отваряте фурната, от която се носи невероятен аромат на вкусната гозба, която сте приготвили в новата си алуминиева тава. А защо не и сладкиш, с който да поглезите любимите си хора? Вашата квадратна тава с незалепващо покритие ще ви бъде верен помощник в тази мисия.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар