Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран, печен с картофи

Шаран, печен с картофи

редакция:
Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328332
Шаран, печен с картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5-6
"Най-лесната рецепта за шаран с гарантирано вкусен резултат."

Необходими Продукти

  • шаран - 1 брой (около 1.5 кг)
  • сланина - 50 г
  • домати - 2 броя
  • чушки - 2 броя зелени
  • моркови - малък
  • картофи - 700 г обелени
  • сметана - 150 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете няколко разреза на почистения шаран и поставете в тях няколко парченца домати, чушки, морков, сланина.

Нарязаните картофите сипете в тава. Поставете шарана с гръбнака нагоре, посолете, залейте със сметана и сгорещено масло, поръсете с червен пипер.

Сложете шарана да се пече в умерена фурна, като по време на печенето го заливате със собствения му сос.

Вместо с картофи, можем да поднесем така приготвения шаран със задушен ориз или тархана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: