Начин на приготвяне
Смесете омекналото масло със захарта и разбийте на пяна. Прибавете на части предварително разбитите яйца, след което брашното, пресято с какаото и содата. Добавете гореща вода и замесете меко тесто, което лесно да пада от лъжицата.
Сипете тестото в намазнена форма, така че да заеме 3/4 от обема на формата. Отгоре сложете двойна, намазана с мазнина пергаментова хартия. Прикрепете краищата на тестото към формата и варете пудинга на водна баня 60 минути.
Извадете пудинга и го обърнете още докато е горещ върху затоплена чиния. Поднесете го с шоколадов крем.
За него в част от студеното мляко разтворете царевичното брашно и какаото, смесено със захарта. Долейте останалото горещо мляко и варете крема при непрекъснато бъркане 1-2 минути. Накрая разбъркайте с ванилията и маслото и поднесете крема горещ.
Коментари