Начин на приготвяне
Разбиваме на пухкав крем маслото със захарта. Добавяме яйцата, а след това брашното, пресято с бакпулвера и ваниловата есенция (ванилията).
Сипваме тестото в форма за торта, покрита с хартия за печене, и печем в предварително загрята на 170- 200 градуса фурна.
Разбъркваме сухите съставки за заливката и прибавяме амаретото и кафето. Набодваме добре с вилицата охладения сладкиш и заливаме.
Разбиваме сметаната заедно със захарта на сняг. Гарнираме с нея сладкиша и поръсете с канела. Оставяме сладкиша да престои поне един ден в хладилника преди да го сервираме.
Обичам на Коледа да ми мирише на канела, става една уютна и празнична атмосфера.
Да ви е сладко!