Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бразилски Коледен Сладкиш

Бразилски Коледен Сладкиш

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829682871
Бразилски Коледен Сладкиш
Снимка: Петя Тоскова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Все още събираме пари за екскурзия до Бразилия, а дотогава Бразилски коледен сладкиш"

Необходими Продукти

  • Блат
  • масло - 125 г
  • захар - 125 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 125 г
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 1 бр. или ванилова есенция
  • Заливка
  • кафе - 250 мл (може и нескафе)
  • какао - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • амарето - 2 с.л.
  • канела - 1 щипка
  • Глазура
  • сладкарска сметана - 200 г
  • захар - 100 г
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме на пухкав крем маслото със захарта. Добавяме яйцата, а след това брашното, пресято с бакпулвера и ваниловата есенция (ванилията).

Сипваме тестото в форма за торта, покрита с хартия за печене, и печем в предварително загрята на 170- 200 градуса фурна.

Разбъркваме сухите съставки за заливката и прибавяме амаретото и кафето. Набодваме добре с вилицата охладения сладкиш и заливаме.

Разбиваме сметаната заедно със захарта на сняг. Гарнираме с нея сладкиша и поръсете с канела. Оставяме сладкиша да престои поне един ден в хладилника преди да го сервираме.

Обичам на Коледа да ми мирише на канела, става една уютна и празнична атмосфера.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: