Панирана риба със сос от зеленчуци
Pohovana riba sa sosom od povrća
Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Панирана риба със сос от зеленчуци

Панирана риба със сос от зеленчуци

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9442k6
Панирана риба със сос от зеленчуци
Снимка: Яница Николова
1 / 3
18/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Сочни рибни филета със специална панировка и сос, който ще ви накара да оближете чинията"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 5 - 6 филета или мерлуза
  • горчица - 2 ч.л.
  • лимони - 1 бр., само сок
  • Панировка от хлебни трохи
  • хляб - 2 - 3 филии
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • девесил
  • магданоз
  • Сос
  • чушки - 2 - 3 бр., червени
  • лук - 2 - 3 глави
  • домати - 2 големи консерви
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сол - на вкус
  • зехтин
  • девесил
  • магданоз
  • Още
  • маслини - за украса
  • лимони - 1 - 2 резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и лукът се нарязват на големи парчета, моркова също. Чесънът се нарязва на филийки, девесилът, магданозът на ситно.

В кухненски робот се смила хлябът на трохи, овкусява се със солта и пипера. Рибата се намазва с горчицата, лимоновия сок, пипера и сол на вкус. После се овалва хубаво в трохите и се пържи в тиган със загрят зехтин до златисто.

Сосът се прави, като се загрява зехтинът и се пържи лукът, морковът, после се слага чушката, чесънът, сол на вкус и накрая се добавят доматите. Слага се захар на вкус, девесилът, черният пипер.

Оставя се на котлона докато се посгъсти сосът.

В чиния за сервиране се слага панираната риба, отстрани от соса, резени лимон и няколко маслинки.

Панираната риба със сос от зеленчуци е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: