Начин на приготвяне
Започва се с приготвянето на крокетите, защото за тях трябва малко повече време.
Мини крокети:
Картофите се сваряват до готовност. Заливат се със студена вода и се обелват. Настъргват се на едро ренде.
Добавя се настърганото сирене, ползвала съм сирене Чедър, наситнен зелен лук, сол и прясно смлян черен пипер. Сместа се разбърква, докато стане хомогенна.
Загребва се с лъжица и между дланите се оформя малък крокет. Подреждат се в плоска тава покрита с хартия за печене. Отгоре всеки крокет се залива с тънка струйка зехтин. Пече се на 220 градуса за около 15 мин. или докато станат златисти. Изваждат се и се оставят настрана.
Лютите чушки трябва да са наистина люти, иначе се загубва чарът на този вид сос. За целта използвах 1 бр. много люто червено чили, като преди това се отстраняват семките.
В купа се изсипва зехтинът и се добавя силно наситнен магданоз, пресованите скилиди чесън, силно наситнените люти чушки, посипва се с риган, сол на люспи, прясно смлян черен пипер, кориандър и лимонов сок.
Лимоновият сок може да варира според вкусовите ни усещания. Разбърква се и се оставя в хладилник, за да се смесят ароматите, докато се приготвят пържолите.
Пържолите се намазват със зехтин и от двете страни, оставят се настрана. В купа се смесват всички подправки, разбъркват се и с ръце се втриват в месото. Оставят се настрана, докато загрее грил-тиганът. След това се поставят и се готвят за около 2 мин. на страна.
Изваждат се, оставят се за 5 минути да отпочинат и и при поднасяне се заливат с 1 с. л. сос.
Свинската пържола с аржентинско Чимичури и мини крокети е готова.
Източник: Natasha`s Kitchen