Начин на приготвяне
Страхотни са тези соленки-крокети от тиквички - опитайте и вие.
Тиквичка се рендосва на едро ренде, поръсваме с малко сол и оставяме за кратко 10 минути.
Изцежда се и смесваме с едно яйце, сол, нарязан копър, магданоз и накрая брашното и бакпулвера.
Разбърква се гъсто тесто.
В купа сипваме галета. С мокри ръце се оформят продълговати крокети и овалваме в галета.
Първо се приготвят всички соленки, нареждам върху фолио.
Загрява се олио, да е обилно, и пържим от двете страни до златисто на 4 степен.
Изваждаме върху салфетка да попие мазнината.
Страхотни са тези крокети с тиквички, поднесени с чеснов сос!
Вкусотия !