Начин на приготвяне
Измитото и нарязано броколи и пилешкото месо се смилат на не много ситно в блендер, добавят се подправки: сол, черен пипер, кимион, нарязан на ситно зелен лук, червен пипер, яйце, супена лъжица растително масло. Всичко добре се смесва.
Добавя се и сиренето. С тази смес се пълнят канелоните и се слагат в широк нисък съд за готвене на фурна.
Доматите се измиват, нарязват на кубчета, поставят се в малка тенджера.
Добавете няколко смачкани скилидки чесън, една супена лъжица доматено пюре, сметана и две и половина чаши вряща вода. сол и черен пипер и чаена лъжичка захар, една чаена лъжичка риган, една чаена лъжичка червен пипер.
Оставете всичко да ври в продължение на две минути и изсипете върху канелоните.
Пекат се във фурна на 200 градуса за 30 минути. Малко преди готовност поръсете с настърган кашкавал.