Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони с Пиле и Броколи

Канелони с Пиле и Броколи

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Канелони с Пиле и Броколи6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • канелони - 250 г
  • броколи - 250 г (може и замразени)
  • пилешки гърди - 400 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • домати - 3 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сметана - 4 с.л.
  • сирене - 50 гр
  • черен и червен пипер
  • кимион
  • риган
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и нарязано броколи и пилешкото месо се смилат на не много ситно в блендер, добавят се подправки: сол, черен пипер, кимион, нарязан на ситно зелен лук, червен пипер, яйце, супена лъжица растително масло. Всичко добре се смесва.

Добавя се и сиренето. С тази смес се пълнят канелоните и се слагат в широк нисък съд за готвене на фурна.

Доматите се измиват, нарязват на кубчета, поставят се в малка тенджера.

Добавете няколко смачкани скилидки чесън, една супена лъжица доматено пюре, сметана и две и половина чаши вряща вода. сол и черен пипер и чаена лъжичка захар, една чаена лъжичка риган, една чаена лъжичка червен пипер.

Оставете всичко да ври в продължение на две минути и изсипете върху канелоните.

Пекат се във фурна на 200 градуса за 30 минути. Малко преди готовност поръсете с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: