Начин на приготвяне
Смесете содата с киселото мляко и бакпулвера, разбъркайте.
В голяма купа, чукнете яйцата като отделите два от белтъците, разбъркайте.
Добавете последователно захарта, киселото мляко, олиото при непрекъснато бъркане и добавете брашното, разбъркайте.
Прибавете сладкото и счуканите орехови ядки на по-едро и отново разбъркайте.
Постилете правоъгълна тавичка с хартия за печене и я намажете с малко олио.
Разстелете сместа равномерно и печете в предварително нагрята на 180 градуса до златисто.
Докато се пече разбийте белтъците със 4 с.л. захар на пухкав сняг. Извадете тавата и намажете сладкиша с разбитите белтъци, върнете във фурната и допичане на слаба фурна.