Мариновано червено цвекло в буркани

08/07/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру209885378615
"Специално предложение за онези, които обичат да похапват червено цвекло по всяко време на годината "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 795
  • Преглеждания за месеца227
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се почиства от листата, срязва се на две и варим в подсолена вода 20 минути.

Изважда се, обелва се кората и нарязваме на едри резени или кубчета. Нарежда се в буркан с винтова капачка.

Сипва се оцетът в буркана, долива се с водата от варенето и после се сипва течността в подходящ съд да се загрее маринатата, като се добавя сол и захар.

Вари се колкото да се разтопи захарта и солта, леко се охлажда и заливаме свареното цвекло в буркана, като най-отгоре се покрива с клонки копър и скилидки чесън.

Затваря се с капачка и съхраняваме в хладилника за бърза консумация. Ако искате за зимата трябва да се завари буркана за 10 -15 минути.

Така през зимата ще имате от полезния зеленчук за салати, сарми, супи и други ястия!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар