Вегетарианска пица с моцарела, маскарпоне и карфиол

10/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8275073287
"Свежо, здравословно и вкусно - пица, подходяща за вегетарианци и изтъкнати чревоугодници "
Приготвяне15 мин.
Готвене56 мин.
Общо71 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо352
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте карфиола под течаща вода, накъсан на розички, и го поставете в тавичка, намазнена със зехтин. Отгоре му ръснете още малко зехтин и сол и го изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна. Може и да го сварите, но така би се разводнил допълнително.

Щом поизстине карфиолът, го поставете в удобна купа заедно с всички останали продукти за блата. Брашно първоначално сложете около 7 с.л. и пасирайте всичко. Постепенно си добавяйте по малко брашно, докато получите гъста кашичка.

Разпределете сместта на тънък пласт в тавичка върху хартия за печене, придавайки желаната от вас форма - кръгла или правоъгълна. Изпечете блата в загрята на 180 градуса фурна до златисто.

Още докато е горещ, намажете с маскарпонето, то ще се разтапя като масло, ще попие в блата и ще го направи мек у сочен.

Отгоре намажете доматения сос, поръсете с риган и подредете моцарелата, нарязана на кръгчета.

Върнете във фурната, докато се разтопи сиренето, и извадете.

Оставете пицата няколко минутки и тогава я доовкусете и украсете с пресните листенца босилек (ако ги сложим, докато е много гореща, ще потъмнеят веднага и няма да има красив вид нашата пица).

Свежо, здравословно и вкусно!

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар