Начин на приготвяне
Пестото приготвяме, като пасираме пресния босилек, чесъна, пармезана и зехтина. Слагаме сол на вкус.
В купичка слагаме маята, солта, захарта, брашното и топлата вода и разбъркваме сместа.
Оставяме настрани да бухне, а през това време в голяма купа пресяваме брашното, слагаме яйцето, содата, киселото мляко и бухналата мая.
Разбъркваме докато получим хомогенна смес и след това го покриваме и оставяме в топло помещение за 1-2 часа. След това го изавждаме, разделяме на топки и ги разточваме до желаната големина.
След това го поставяме в предварително намаслена тавичка, поръсена с малко брашно, и поставяме в края от топеното сирене и подгъваме коричката, смесваме пестото и доматения сос и намазваме тестото, след това добавяме доматите, моцарелата нарязана на кубчета и накрая пармезана и поръсваме пицата с босилек.
Запичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35 мин.
Вегетарианската пица с моцарела е готова.