Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Супа с пилешки дробчета и гъби

Супа с пилешки дробчета и гъби

ЕленаЕлена
Новак
3425145
Супа с пилешки дробчета и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ароматна супичка по ретро рецепта, която веднага добавяме в любими"

Необходими Продукти

  • дробчета - 500 г
  • лук - 1 глава
  • червена чушка - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 150 г
  • олио - 60 мл
  • кимион
  • сол
  • подправка за супа
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка (200 г)
  • брашно - 3 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре дробчетата и ги сваряваме в 1 литър кипяща вода.

Докато дробчетата се варят, на повърхността се отделя пяна, която е хубаво да отпеним с решетъчна лъжица.

След като поврат 10-тина минути, ги прецеждаме, измиваме под студена течаща вода и ги нарязваме на парчета.

В тенджера наливаме около 3 литра вода и я поставяме на котлона да кипне.

Прибавяме към нея нарязаните на парчета гъби, нарязаните на кубчета картофи, чушка, морков и лук, пресования чесън, добавяме олиото и оставяме супата да ври.

Прибавяме подправките.

След като се сварят зеленчуците, изсипваме в супата и нарязаните дробчета. Намаляваме котлона и оставяме да ври 10-инаминути.

През това време приготвяме застройката. За целта в метален съд чукваме яйцето, прибавяме киселото мляко и брашното.

Поставяме съда на котлона и започваме да бъркаме, като добавяме от бульона от супата, докато се получи гладка хомогенна смес.

Прибавяме към и ситно нарязания магданоз.

Добавяме застройката към пилешката супа, като бъркаме постоянно.

Супата с пилешки дробчета и гъби е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: