Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Супа с пилешки дробчета

Супа с пилешки дробчета

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Супа с пилешки дробчета
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Топла супа за душата с пилешки дробчета - сервирайте за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 600 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • фиде - 150 г
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилешките дробчета. Залейте ги с вряла вода и разбъркайте, прецедете и ги подсушете.

В дълбока тенджера, нагрейте олиото и добавете ситно нарязаните лук, моркови, чесън и чушка, задушете за 5 минути при непрекъснато бъркане.

Добавете дробчетата и залейте с около 1, 5 литра вода, оставете на бавен огън да къкри за около 10 минути.

Добавете фидето и разбъркайте оставете да поври още 10 минути, посолете и поръсете с черен пипер на вкус, добавете мащерката и чубрицата, разбъркайте и свалете супата с дреболии от котлона.

Разбийте с вилица яйцата с 1 с.л. вода, темперирайте ги с чорба от супата и сипете обратно в тенджерата, разбъркайте добре.

Ако обичате ястия с дробчета или пък пилешка чорба, то супа с пилешки дробчета ще ви допадне много.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: