Начин на приготвяне
Почистете и измийте пилешките дробчета. Залейте ги с вряла вода и разбъркайте, прецедете и ги подсушете.
В дълбока тенджера, нагрейте олиото и добавете ситно нарязаните лук, моркови, чесън и чушка, задушете за 5 минути при непрекъснато бъркане.
Добавете дробчетата и залейте с около 1, 5 литра вода, оставете на бавен огън да къкри за около 10 минути.
Добавете фидето и разбъркайте оставете да поври още 10 минути, посолете и поръсете с черен пипер на вкус, добавете мащерката и чубрицата, разбъркайте и свалете супата с дреболии от котлона.
Разбийте с вилица яйцата с 1 с.л. вода, темперирайте ги с чорба от супата и сипете обратно в тенджерата, разбъркайте добре.
Ако обичате ястия с дробчета или пък пилешка чорба, то супа с пилешки дробчета ще ви допадне много.