Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Македонски големи кифли със сирене

Македонски големи кифли със сирене

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Македонски големи кифли със сирене
Снимка: Яница Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Хем македонски, хем големи, че и със сирене - да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 2 ч.ч. хладко
  • захар - 6 ч.л.
  • суха мая - 1 пакетче (7 г)
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 4 бр. отделени от жълтък и белтък
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • брашно - 6 ч.ч. пресято
  • Още
  • сирене - 1 - 2 ч.ч. натрошено
  • масло - няколко парчета за отгоре
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд се смесват 2 с.л. брашно, захарта, млякото, маята, покрива се за 10 минути, после се прибавя солта, бакпулверът, белтъците, олиото и брашното.

Меси се нелепнещо тесто около 10-15 минути и се оставя за 1 час покрито.

После се разделя на две части. Разточват се на правоъгълник около 0.5-1 см, а после на триъгълници, на всеки се слага натрошено сирене и се навиват кифли, нареждат се на хартия за печене в тава, отгоре се намазват с разбити жълтъци, смесени с малко вода.

Накрая се поръсват със сусам, парчета масло, втасват около 30 минути.

Пекат в загрята фурна на 190-200*С за около 15-20 минути.

След изпичане, за да са меки, се покриват.

Македонските големи кифли със сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: