Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифли със сирене и шунка

Кифли със сирене и шунка

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Кифли със сирене и шунка
Снимка: Veselina
1 / 5
30/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
38 мин.
Общо
68 мин.
Порции
8 бр.
"Всички си мечтаят за принцеси, но истината е, че тези кифли със сирене и шунка са далеч по-вкусни"

Необходими Продукти

  • яйце - 1 бр. M
  • брашно - 2 1/3 ч.ч
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 50 мл
  • сирене - 100 г
  • шунка - 90
  • сусам - 3 с.л. бял
  • мая - 1/3 кубче прясна
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • жълтък - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отмерваме си 100 мл прясно мляко. Стопляме млякото и добавяме маята, 1 с.л. брашно и 1/3 ч.л захар.

Пресяваме брашното и правим кладенче. Чукваме вътре 1 яйце. Отмерваме си 50 мл олио. Добавяме олиото, солта и прясното мляко с маята в кладенчето. Замесваме тесто в съда, в който сме сложили всички продукти.

Доомесваме го върху посипана с брашно маса. Покриваме омесеното тесто с кърпа да втаса за 50 мин.

Набрашняваме масата и разточваме тестото на кръг с диаметър около 27 см. Режем кръга на 8 триъгълника с остър нож.

Режем сиренето и на ленти. Използваме твърдо сирене, за да може да се запази цяло в кифлите. Шунката я нарязваме на ленти.

В широката част на триъгълниците слагаме от шунката и сиренето едно до друго. Подвиваме краищата на вътре и навиваме кифлите. Получават се 8 големи кифли с пълнеж.

Разбиваме жълтъка в съд заедно с 1 с.л. олио. Мажем повърхността на кифлите със сместа и поръсваме с бял сусам.

Загряваме фурната на 190 градуса. Наредените кифли в тава, застлана с хартия за печене, ги печем до готовност. При печенето се надуват.

След като ги опечем, ги завиваме с кърпа, за да се задушат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

д-р Лангов
д-р Лангов
Не е лошо да пишете точната мярка на брашното защото при всеки чаената чаша е различна
16.01.2023 16:38
2
1
Покажи всички подкоментари