Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Вити кифли с типово брашно, сирене и ръсеница

Вити кифли с типово брашно, сирене и ръсеница

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Вити кифли с типово брашно, сирене и ръсеница
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • типово брашно - 600 г София мел
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • олио - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • семена - микс за поръсване (ръсеница)
  • мая - 1 кубче (42 г)
  • олио - 1 с.л
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • сирене - 300 г натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в голяма тава. Изкарваме яйцата на стайна температура. Правим си кладенче и слагаме яйцата, захарта и солта. Стопляме на микровълновата прясното мляко и слагаме вътре маята.

Размиваме я с ръце да се разтвори и оставяме течността на топло да шупне за 15 минути.

Слагаме течността при брашното. После слагаме и олиото. С ръка разбъркваме всички съставки в брашното, докато брашното ги поеме и започваме да месим меко тесто.

Замесеното тесто го прехвърляме в друг съд и го оставяме да втаса за 40 минути на топло /в топла стая/, покрито с мека кърпа. Като втаса тестото го делим на 3 части и всяка част върху набрашнена повърхност разточваме с точилка на кръг и режем на триъгълници.

При желание може да се раздели та 3 части всяка с размери по-малка от другата. В широката част на всяка кифличка слагаме сирене и навиваме напред.

Разбиваме жълтъка в малка купичка и капваме вътре 1 с.л. олио и 1 с.л прясно мляко и с тази смес мажем всички закуски. После поръсваме с ръсеница. Подреждаме витите кифли в голяма тава на разстояние една от друга.

Аз ги подредих в 2 тави от печката една след друга. Печем на 180 градуса в загрята фурна да готовност. Хапваме с айран. Да ви е сладко!

Витите кифли с типово брашно, сирене и ръсеница са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: