Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в голяма тава. Изкарваме яйцата на стайна температура. Правим си кладенче и слагаме яйцата, захарта и солта. Стопляме на микровълновата прясното мляко и слагаме вътре маята.
Размиваме я с ръце да се разтвори и оставяме течността на топло да шупне за 15 минути.
Слагаме течността при брашното. После слагаме и олиото. С ръка разбъркваме всички съставки в брашното, докато брашното ги поеме и започваме да месим меко тесто.
Замесеното тесто го прехвърляме в друг съд и го оставяме да втаса за 40 минути на топло /в топла стая/, покрито с мека кърпа. Като втаса тестото го делим на 3 части и всяка част върху набрашнена повърхност разточваме с точилка на кръг и режем на триъгълници.
При желание може да се раздели та 3 части всяка с размери по-малка от другата. В широката част на всяка кифличка слагаме сирене и навиваме напред.
Разбиваме жълтъка в малка купичка и капваме вътре 1 с.л. олио и 1 с.л прясно мляко и с тази смес мажем всички закуски. После поръсваме с ръсеница. Подреждаме витите кифли в голяма тава на разстояние една от друга.
Аз ги подредих в 2 тави от печката една след друга. Печем на 180 градуса в загрята фурна да готовност. Хапваме с айран. Да ви е сладко!
Витите кифли с типово брашно, сирене и ръсеница са много вкусни.