Начин на приготвяне
В съд се смесват 2 с.л. брашно, захарта, млякото, маята, покрива се за 10 минути, после се прибавя солта, бакпулверът, белтъците, олиото и брашното.
Меси се нелепнещо тесто около 10-15 минути и се оставя за 1 час покрито.
После се разделя на две части. Разточват се на правоъгълник около 0.5-1 см, а после на триъгълници, на всеки се слага натрошено сирене и се навиват кифли, нареждат се на хартия за печене в тава, отгоре се намазват с разбити жълтъци, смесени с малко вода.
Накрая се поръсват със сусам, парчета масло, втасват около 30 минути.
Пекат в загрята фурна на 190-200*С за около 15-20 минути.
След изпичане, за да са меки, се покриват.
Македонските големи кифли със сирене са готови.