Начин на приготвяне
На дъното на тортена форма с падащ борд /26 см/ се изсипват добре счуканите бисквити и се поръсват с разтопено масло.
Разбъркват се и се заглаждат добре, след което се оставят на студено в хладилник. Сиренето Филаделфия се разбива с яйцата, захарта, заквасената сметана и ванилията.
Добавя се настъргана лимонова кора. Сместа се изсипва във формата върху бисквитите.
Пече се за около 1 час на 170 градуса.
След като изстине, отгоре се на чийзкейка нареждат ягодите или други плодове.
Коментари
Някой си е направил труда да напише рецепта, за да може на друг някой ( който или не знае или в момента се чуди) да му бъде от полза. Защо такива груби нападки, момичета? Утъпкват или притискат :), извинете, но нали сте разбрали смисъла, що за дребнавост.....
Колкото до глупостта за печенето, глупост е, когато пишеш без да си запознат ( чийзкейк се прави с печене или без печене, има различни рецепти). Пускам линк от блога на една от най- големите кулинарки, с цялото ми уважение, възхищение и благодарност към нея!( може и на нея да и пуснете някой хаплив коментар). Благодаря и на Мари14 за това, че е споделила с нас!