Начин на приготвяне
Отделяме пет броя от бисквитите и начупваме на парченца, ще използваме по-късно, като прибавим към белия пласт. Всяка от останалите бисквитки се разделя на две и с лъжица се маха кремът, с който са слепени. Бисквитите се мелят на фини трохи с кухненски робот.
Маслото се стопява. В купа се слагат фино смлените бисквити. Към бисквитите се прибавя маслото, размесва се добре и сместа се нанася и притиска с лъжица в намаслена кръгла форма с ринг. Оформеният бисквитен блат се слага в хладилник за 30 минути да стегне добре.
В купа се разбива с миксер ледено студената сметана. В друга купа се разбива за кратко маскарпонето с подсладеното кондензирано мляко и ванилията. Добавя се разбитата сметана и отделеният крем от бисквитите. Прибавят се и начупените бисквитки. Размесва се добре.
Върху охладения блат се нанася кремът и заглажда с шпатула.Охлаждаме в хладилник.
Почистените и измити ягоди разрязваме на две и подреждаме в кръг върху охладения чийзкейк. Няколко цели поставяме в средата, а няколко нарязваме на малки парчета и загряваме подходящ съд на котлона с 3 с.л. захар и 3 с.л. вода.
Желатина приготвяме според указанията и прибавяме към нарязаните ягоди, всъщност правим сладко от ягоди и желираме, но в количество, което ни е нужно за дозата чийзкейк. След като леко се охлади ягодовата смес, изсипваме върху белия пласт и разрязаните наполовина ягоди.
Охлаждаме за една нощ в хладилник, да стегне и да се желира добре. Украсяваме чийзкейка с листенца мента.
Сладичко да ви е!
Коментари