Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават с блендер докато станат на трохи. Смесват се с мекото масло, смлените лешници.
Сместа се разстила на дъното върху тортена форма с подвижно дъно. Притиска се плътно с лъжица или с пръсти, за да се образува блат, който да не се троши при рязане.
Маскарпонето се разбива на крем с меда и захарта. Прибавя се предварително разбитата течна сметана, докато се получи еднородна смес и се добавя ванилията.
Разбъркваме всичко хубаво и добавяме желатина, предварително разтворен в малко течност, по указание на опаковката.
Сместа се излива върху блата. Ягодите се отрязват на две и се нареждат върху крема. Чийзкейкът се оставя в хладилник за няколко часа за да се стегне.
Бързият чийзкейк с ягоди е готов.