Начин на приготвяне
В дълбока тенджерка се загрява олио. Запържва се нарязан ситно лук и настърган морков, докато сменят цвета си.
Прибавя се отцеден спанак, нарязан на ситно, разбърква се за кратко да се изпари малко водата и сипваме червен пипер. Налива се гореща вода - около 1200 мл, и оставяме да заври.
Ориз и булгур се накисват за 15-20 минути, отцедени се добавят в супата и готвим докато омекнат.
Налива се още малко вода докато оризът и булгурът се сварят, това става за 20-25 минути. Към края се добавят нарязани на ситно домати, сол на вкус и черен пипер.
В купа се разбива жълтък с кисело мляко, темперира се с черпак бульон от супата и се сипва в тенджерата.
Готовата спаначена супа се поднася топла с нарязани листа пресен джоджен!