Пилешка супа с булгур

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пилешка супа с булгур
Снимка: Зори
2 / 6
30/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"На котлона къкри пилешка супичка с булгур и се обзалагаме, че нямате търпение да я опитате"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • булгур - 150 г
  • сушени гъби - 10 г (челядинки)
  • масло - 50 г
  • люти чушки - 1 бр., сушена
  • черен пипер - 1/2 ч.л. на зърна
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • магданоз - 1/4 връзка
  • лимони - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво под течаща вода пилешките бутчета и ги залейте в тенджера със студена вода, колкото да ги покрие. Добавете зърната черен пипер и цялата суха люта чушка.

Сварете пилешките бутчета и ги обезкостете.

Изсипете в чаша сушените челядинки и ги залейте с вряла вода. Похлупете чашата и ги оставете за половин час да поомекнат.

Наситнете лука и чесъна и ги запържете в маслото в дълбока тенджера.

Добавете и изцедените от водата гъби челядинки и ги запържете.

След това налейте прецедения пилешки бульон и добавете обезкостеното месо от бутчетата.

Изсипете булгура в супата. Оставете супата да къкри на намален котлон, докато булгурът се свари. Накрая добавете наситнения магданоз.

Сервирайте пилешката супа, гарнирана с резен лимон и люто чушле за цвят и разкош.

Пилешката супа с булгур е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: