Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Селска лятна манджа с пържени дробчета

Селска лятна манджа с пържени дробчета

Селска лятна манджа с пържени дробчета
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Страхотна вкусотия за лятото, която е дори по-вкусна, приготвена с пресни зеленчуци от градината"

Необходими Продукти

  • зелени чушки - 1 бр. голяма
  • олио - 4 с.л.
  • домати - 1 бр. едър
  • лук - 1 голяма глава
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • чубрица
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • босилек
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • пилешки дробчета - 450 г
  • брашно - 1/2 ч.ч. за овалване
  • олио - 1/2 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се почистват, лукът се реже на ситно, чушката - на парченца, доматът се рендосва на едро ренде.

В малко тиганче се загрява олио и се запържва лукът и чушката, поръсени с малко сол, докато омекнат. Добавя се рендосан домат, червен пипер и се разбърква, да се смесят продуктите.

Налива се 1 ч.ч. вода, овкусява се с подправките и готвим на тих огън да готовност. Измиват се добре пилешките дробчета и се подсушават.

Сипва се брашно в найлонова торбичка, поставят се дробчетата и се разклаща, да полепне по тях.

Загрява се олио и пържим от двете страни, изтупани от излишното брашно.

Сервираме в чиния от манджата с парченца пилешки дроб и стрък босилек.

Селската лятна манджа с пържени дробчета е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: