Начин на приготвяне
Зеленчуците се почистват, лукът се реже на ситно, чушката - на парченца, доматът се рендосва на едро ренде.
В малко тиганче се загрява олио и се запържва лукът и чушката, поръсени с малко сол, докато омекнат. Добавя се рендосан домат, червен пипер и се разбърква, да се смесят продуктите.
Налива се 1 ч.ч. вода, овкусява се с подправките и готвим на тих огън да готовност. Измиват се добре пилешките дробчета и се подсушават.
Сипва се брашно в найлонова торбичка, поставят се дробчетата и се разклаща, да полепне по тях.
Загрява се олио и пържим от двете страни, изтупани от излишното брашно.
Сервираме в чиния от манджата с парченца пилешки дроб и стрък босилек.
Селската лятна манджа с пържени дробчета е готова.