Фъстъчен дип

12/07/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8315073297
"Когато се съберете с приятели, мезетата са от значение, а този дип е наистина универсален "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • фъстъци - 200 г печени, неосолени
  • кисело мляко - 250 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • кромид лук - 80 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фъстъчките обелете от люспите, ако имат такива. Поставете ги в блендер и към тях прибавете киселото мляко, лука на парченца, соевия сос и червения пипер.

Включете всичко да се смели на висока скорост.

Тъй като сместа ще полепне по стените на съда, трябва да спрете, когато чуете, че блендерът мели напразно (познава се по звука) и да избутате фъстъчената смес отново до дъното на съда.

Включете отново и продължете меленето, докато се получи възможно най- гладка смес с много ситни парченца от ядките.

Готовия дип може да посолите допълнително, ако желаете и да разбъркате.

Поднесете разядката в компания с начос, крекери, препечени филийки или хрупкави солети или гризини.

Добър апетит.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар