Начин на приготвяне
Желателно, но не и задължително е да накиснете фъстъците от предната вечер с лъжичка сода и хладка вода.
На следващия ден изплакнете, обелете от люспите. Беленето можете да оставите и след като ги изпечете. Изпечете ги на мкровълнова, тиган или печка. На тиган - на умерен огън и честичко разбъркване, за да не прегорят.
Във фурна – слагат се в загрята фурна и се пекат за около 20 минути на около 160ºС. Отново се внимава да не прегорят. В микровълнова – около 5-7 минути, в зависимост от мощността на вашата микровълнова.
Оставете да поизстинат. Ако не сте ги обелили, сега е момента. Поставете в блендер, добавете солта и смелете за около 3-5 мин. Сипете растителното масло, което се избрали. Отново блендирайте. Добавяйте вода по малко до получаване на желана консистенция и вкус.
Колкото повече е водата, толкова по-лек, светъл и фин ще е фъстъченият тахан. Опитвайте, за да разберете кой е вашият вкус. Съхранявайте в хладилник.
Коментари