Начин на приготвяне
Накълцайте на ситно лука, чушките и чесъна. Може да ги смелите в блендер на средна скорост, за да станат на малки парченца, но не и на каша.
Смесете с доматеното пюре накълцаните зеленчуци и налейте при тях олиото или зехтина.
Сипете тази смес в тенджера и задушете на умерен огън 7-8 минутки.
Измийте и подсушете пилешките бутчета, сложете ги да се запържат при зеленчуковата смес за 3 минутки и тогава налейте бирата с лимоновия сок, белия пипер и около 1 лъжица сол.
Гответе с леко открехнат капак на тенджерата 20-25 минути. Опитайте с вилица, като я боднете в месото и ако е готово, отстранете от огъня.
Доовкусете с още сол и бял пипер, ако е необходимо.
Поднесете вкусното ястие, поръсено с пресен, накълцан магданоз.
Добър апетит!