Пловдивски курабии

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пловдивски курабии3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"До Пловдив да отидеш, пловдивски курабии да опиташ - стара кулинарна поговорка"

Необходими Продукти

  • краве масло - 1 ч.ч. разтопено
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • жълтъци - 4 бр.
  • ванилия
  • бадеми - 1 ч.ч. счукани
  • брашно - 5 ч.ч.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте разтопеното масло със захарта, след това добавете жълтъците, пак разбийте и сипете ванилията, счуканите бадеми.

Постепенно добавете брашното и хомогенизирайте сместа.

От тестото правете кръгли топчици, подреждайте го в тава с хартия за печене или намаслена и ги изпечете.

Докато курабиите са още топли, ги поръсете с пудра захар.

Пловдивските курабии са готови!

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: