Шоколадови курабии с елда

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Шоколадови курабии с елда
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Пригответе за празника ароматни шоколадови курабии с елда - за радост на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 80 г
  • брашно - 80 г
  • захар - 80 г
  • масло - 80 г
  • яйца - 1 бр.
  • сода - 1 ч.л.
  • шоколад - 50 г с ядки и стафиди
  • орехи - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното. Добавете елдата, содата, едро смлените орехи и натрошения шоколад.

Разбъркайте добре, за да се смесят всички компоненти. В тенджерка сложете захарта и маслото. Оставете да се охладят, като бъркате периодично.

Свалете от котлона и добавете яйцето. Разбъркайте добре и изсипете сместа при сухата смес.

Замесете меко и лепнещо тесто. Застелете тава с хартия за печене. С влажни ръце оформете малки топчета.

Печете на 180 градуса около 10 минути. Извадете и ги оставете върху решетка да изстинат.

Приберете курабийките в кутия с капак.

Шоколадовите курабии с елда са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: