Начин на приготвяне
Стоплете водата до телесна температура 37 градуса, в нея сипете маята и олиото. Пресейте към течността двата вида брашно и замесете гладко еластично тесто.
Оформете от него продълговато хлебче и го поставете във правоъгълна стандартна форма за кекс, предварително намаслена. Направете няколко напречни прореза по повърхността на тестото.
Приберете във фурната, за да сте сигурни че няма да става течение, и оставете така 40 минутки.
За това време трябва да е удвоило обема си.
Намажете хлебчето с малко вода, не го притискайте, а мажете леко и без да упражнявате сила. Поръсете с малко брашно и отново върнете в студената фурна, включвайки я на 200 градуса.
Печете 20-25 минутки и намалете градусите на 170 за още 5-10 минути или до суха клечка.
Готовият хляб покрийте за една-две минутки и след това охладете върху решетка.
Коментари