Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест Хляб»Пълнозърнест хляб с два вида брашно

Пълнозърнест хляб с два вида брашно

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Пълнозърнест хляб с два вида брашно
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
31/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Домашен хляб с два вида брашно, който може да сервирате за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • мая - 10 г прясна
  • лимецово брашно - 130 г
  • мед - 1/2 ч.л.
  • пълнозърнесто брашно - 170 г
  • слънчогледови семена - 3 с.л.
  • вода - 200 мл хладка
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното и солта. Разбъркайте и направете дупка в средата. Стоплете водата, разтворете меда и маята в нея. Покрийте с кърпа и оставете да се активира за 10 мин.

Добавете към сместа с брашното заедно с олиото. Замесете тесто. Добавете и слънчогледовото семе.

Намазнете тестото и оставете да втаса за час. Сложете хартия за печене във форма за хляб, правоъгълна.

Оформете правоъгълен пълнозърнест хляб. Сложете във формата. Направете разрези с остър нож отгоре и оставете още 20 мин.

Включете фурната на 200 градуса и печете лимецовия хляб за 50 мин.

После извадете готовия хляб и завийте с кърпа до изстиването му.

Пълнозърнестия хляб с два вида брашно поднесете за обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: