Начин на приготвяне
Смесете брашното и солта. Разбъркайте и направете дупка в средата. Стоплете водата, разтворете меда и маята в нея. Покрийте с кърпа и оставете да се активира за 10 мин.
Добавете към сместа с брашното заедно с олиото. Замесете тесто. Добавете и слънчогледовото семе.
Намазнете тестото и оставете да втаса за час. Сложете хартия за печене във форма за хляб, правоъгълна.
Оформете правоъгълен пълнозърнест хляб. Сложете във формата. Направете разрези с остър нож отгоре и оставете още 20 мин.
Включете фурната на 200 градуса и печете лимецовия хляб за 50 мин.
После извадете готовия хляб и завийте с кърпа до изстиването му.
Пълнозърнестия хляб с два вида брашно поднесете за обяд или вечеря.