Постна Супа с Леща и Маслини

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663773
13/07/2018
"Неочаквано вкусна комбинация между леща и маслини, подходяща за вегани, вегетарианци, постещи и обикновени гладници "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо237
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива и се поставя в тенджера. Залива се със студена вода - около два литра. Поставя се на котлона.

Зеленчуците - лукът, чушката, морковът, стръковете целина и

доматът се нарязват на дребни парчета.

Щом лещата заври, към нея се добавят половината от зеленчуците и

2-3 с.л олио.

Когато лещата е сварена, се маха от котлона и се поставя тиган,

в който се прави запръжка от останалите зеленчуци, брашното и червения пипер.

След като брашното придобие леко кафяв цвят, се наливат-5-6 черпака

от бульона на лещата. Добавяте се и маслините.

Запръжката трябва да поври около 3-4 минути. След това тя се изсипва при лещата.

Разбърквате хубаво и след около около 5-6 минути посолявате на вкус, прибавяте чубрицата и наситнения чесън.

Изключвате котлона и след около пет минути сервирате.

Ако искате непостен вариант, може да поръсите лещата с натрошено сирене

или настърган кашкавал.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар