Начин на приготвяне
В ½ ч.ч. вряща вода сваряваме за 5 минутки морковите, нарязани на кръгчета, джинджифила и чесъна, нарязани на много ситно.
През това време сипваме 1.8 л вода в електрическа кана и вече кипяща я добавяме в тенджерката.
Сипваме измитата кафява леща заедно с картофите, нарязани на кубчета. За да се свари по-бързо, добавяме 1 равна ч.л. сода за хляб. Слагаме капака на тенджерката и оставяме да се вари, докато подготвим останалите съставки – нарязваме наситно ½ стрък праз лук, 2 зелени чушки и ½ тиквичка.
Сипваме подготвените зеленчуци заедно с подправките – 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. кимион, 1/3 ч.л. кориандър, 1 к.л. чубрица, сушена и ронена, 1 к.л. кафява тръстикова захар, 1 ч.л. на вкус хималайска фино смляна сол и 1 с.л. шарлан.
Разбъркваме и варим супата от леща още 10-тина минути. Добавяме на ситно нарязаните пресни магданоз и копър. Сваряме още малко до пълна готовност на лещата!
Вкусната постна супа от леща с джинджифил - мощният антиоксидант, поднасяме с топъл прясно изпечен домашен хляб!
Чудно Вкусно!