Ликьор от яйца

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697208
13/07/2018
"От кухнята на баба - вижте как се приготвя прословутият ароматен яйчен ликьор "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо258
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре жълтъците със захарта и добавете ванилията.

След като сместа побелее, долейте спирта или коняк и разбъркайте до хомогенност.

Разлейте сместа в бутилки, затворете с тапи и ги сложете да престоят 15 дена, като всеки ден ги раклащате.

След изтичане на 15-тия ден, ликьорът може да се пие.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар