Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ликьор»Ликьор от яйца

Ликьор от яйца

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Ликьор от яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"От кухнята на баба - вижте как се приготвя прословутият ароматен яйчен ликьор"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 5 - 6 бр.
  • пудра захар - 6 с.л.
  • ванилия - 2 праха
  • спирт - 500 мл, или коняк
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте много добре жълтъците със захарта и добавете ванилията.

След като сместа побелее, долейте спирта или коняк и разбъркайте до хомогенност.

Разлейте сместа в бутилки, затворете с тапи и ги сложете да престоят 15 дена, като всеки ден ги разклащате.

След изтичане на 15-тия ден, ликьорът може да се пие.

Ликьорът от яйца е готов.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: