Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Локум с картофено брашно

Локум с картофено брашно

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Локум с картофено брашно1 / 2
13/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.

Необходими Продукти

  • картофено брашно - 3 ч.ч. чисто
  • вода - 6 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.ч
  • бадеми - 1/2 обелени и разполовени
  • розова вода - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сгорещете 1 ч.ч. вода и разтопете вътре захарта.

Изсипете картофеното брашно в останалите 2 ч.ч. вода и бъркайте силно. Започнете да сипвате по малко от горещия захарен сироп. Бъркането трябва да е наистина силно, за да не стане сместа на топки.

Добавете бадемите и долейте розова вода. Хубаво разбъркайте и след като сместа поври 2-3 мин, веднага сипете в плосък порцеланов съд.

Изчакайте да изстине напълно и да се втвърди и нарежете локума на кубчета, като всяко оваляте в пудра захар.

Съхранявайте локума на хладно място в картонена кутия.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: