Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Локумки»Сладки с локум и два вида брашно

Сладки с локум и два вида брашно

Сладки с локум и два вида брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
30
"Преброихте ли вече колко от тези вкусни сладки с локум и два вида брашно изядохте"

Необходими Продукти

  • мас - 200 г разтопена
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - 3 с.л. за тестото
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • типово брашно - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • локум - 1 кутия цветен
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяко парче локум се реже на две, а всяка част на още две или три парчета. В купа смесваме двата вида брашно.

В киселото мляко се разбърква бакпулверът да шупне и сипваме в средата на брашното.

Добавя се пудра захар, ванилия, кора от лимон и разтопена мас.Разбърква се всичко с вилица на каша, после се замесва средно меко тесто, да не лепне.

Разделя се на 4 топки и всяка се разточва на кръгла кора около 20 см. Нарязва се на 8 триъгълника и в широката част се поставя парче локум.

Навива се кифличка и нареждаме върху хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 10-12 минути до леко розово, да не се препичат.

Още топли поръсваме с пудра захар. Чудесни са за кафе с приятели в почивните дни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#215390
Потребител#215390
Ще я пробвам мерси за рецептата
26.09.2018 18:27