Начин на приготвяне
Поставете водата в чайник на огъня и когато заври, сипете в нея чаените листа. Варете 3 минутки, прецедете и оставете чайчето да изстине.
Сложете орехите в блендер и пуснете да се смелят, но не на каша, а ситни парченца (10 секунди на средна до максимална скорост, зависи от блендера ви).
Включете фурната да загрее до 200 градуса. Разбийте яйцата със захарта и постепенно добавяйте олиото, орехите, черния чай, какаото, ваниловата захар, лимоновия сок и накрая пресятото с бакпулвера брашно.
Сместа сипете и заравнете в намаслена и набрашнена тава-28-30 см диаметър, количеството е доста.
Поставете в загрялата вече фурна и печете около 30-35 минути или до суха клечка.
Поднесете с хубаво кафе или чай.
Да ви е сладко!
Коментари