Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Бърз Тиквеник с Варена Тиква

Бърз Тиквеник с Варена Тиква

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бърз Тиквеник с Варена Тиква
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Страхотен тиквеник с варена тиква, не знаем за вас, но нашият апетит вече дойде"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 250 г
  • тиква - 450 г обелена и без семе
  • олио - 100 мл
  • захар - 130 г
  • орехи - 170 г
  • пудра захар - за поръсване
  • ванилия - 1 пакетче
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на големи парчета и я пуснете във вряща вода за 10-15 минути. Не трябва да омеква, а да остане по- твърда.

Отцедете и оставете да изстине, след което настържете.

Смесете я със захарта, канелата, 100 мл от олиото и ваниловата захар.

Накълцайте орехите с остър нож.

Разстелете корите за баница и разпределяйте равномерно първо от тиквената плънка, а после поръсвайте с орехи.

Завивайте две по две корите с плънката и подреждайте в кръгла намазнена тавичка във форма на охлюв.

Намажете повърхността на вития тиквеник с останалото олио и поставете в загрята на 180 градуса фурна.

Печете до златисто около 30 минути и след като тиквеникът изстине, поръсете с пудра захар.

Класика, която е винаги добре дошла на всяка трапеза.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: