Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на фунийките. За целта вземаме форма за фунии, но ако нямаме такава под ръка - можем да използваме и вилици/лъжици.
Покрай дръжката на две слепнати вилици започваме да увиваме фунията, като в началото по-стегнато, а след това отпускане, за да получим красива фуния. Печем до готовност на 160-180 градуса. При мен това отнема около 15-20 минути.
Докато фунийките ни се изпичат, започваме с направата на крема. В случая аз избрах да направя крем от заквасена сметана, тъй като приготвянето му е изключително бързо и лесно.
За да го направим, просто трябва да разбъркваме много добре заквасената сметана с пудрата захар, като можем да добавим и ванилова захар за страхотен аромат. Можете да използвате какъвто крем пожелаете - яйчен, млечен или готов крем.
Разделяме готовия крем на две части и към едната част добавяме какаото и отново разбъркваме много добре.
Начупваме шоколада на парченца и започваме с пълненето на фуниите.
Пълним с единия крем до половината на фунийките, добавяме парченцата шоколад и слагаме от втория ни крем. Парченцата шоколад по желание можете да ги сложите на няколко места, не само по средата. Овалваме горната част в кокосовите стърготини.
По същия начин действаме и с останалите фунии.
Оставяме ги настрана да изстинат.
Бутерфунийките с два вида крем и шоколад са готови.