Начин на приготвяне
Разтворете маята в леко затоплената вода със щипка захар и две лъжици от брашното. Оставете да шупне.
Пресейте брашното в купа и смесете със солта, мащерката и пармезана на прах.
Накълцайте на много ситно маслините или ги смелете в блендер на кашичка.
Сипете към брашното шупналата мая и маслинената паста и забъркайте тесто, което доомесете на набрашнен плот, прибавяйки си брашно, ако е необходимо, докато постигнете гладко средно меко и нелепнещо тесто.
Оформете тестото на топка, намазнете я и сложете в найлонова чиста торбичка. Приберете в хладилник за 30-40 минути.
Разточете ароматното тесто на кора с приблизителна дебелина 3 мм. Нарежете на ленти около 1.1.5/10 см и ги подредете в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка (аз ги пека на два пъти).
Изпечете гризините в загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.
Гризините с Мащерка и Маслини са готови.
Коментари